Polévka houbová s krupkami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Houby sušené
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1.25 l Vývar zeleninový
  • 4 polévková lžíce Krupky trhané
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1015 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 7.8 mg
  • Draslík 1046.9 mg
  • Vláknina 7545.5 mg
  • Vitamín A 7545.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby opereme, namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Vodu z hub si necháme pro zalití polévky.

  • 2

    Měkké houby jemně nasekáme.

  • 3

    Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme jemně nasekané petrželové stonky, přisypeme houby, zaprášíme moukou a osmahneme. Poté přilijeme vodu z hub, osolíme, přidáme oprané krupky a dolijeme potřebné množství vody nebo vývaru.

  • 4

    Vaříme tad dlouho, dokud nebudou krupky měkké.

  • 5

    Po uvaření polévku odstavíme, přidáme nadrobno pokrájenou petrželovou nať a trošku čerstvého másla.

Komentáře k receptu