Polévka horácká

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Brambory
  • 3 ks Nové koření celé
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 l Voda pitná
  • 4 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 189 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 858.9 mg
  • Vláknina 27970.8 mg
  • Vitamín A 27970.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do malého rendlíku si nalijeme cca 0,5 l vody, přidáme do ni koření a cibuli a necháme povařit.

  • 2

    V 1 l osolené vody si uvaříme očištěné brambory do měkka.

  • 3

    V mléce si rozkvedláme mouku, které následně přilijeme k bramborám. Odvar z koření si scedíme a přilijeme k bramborám. Polévku krátce povaříme a dle chuti ji nakonec okyselíme octem.

Komentáře k receptu