Polévka horácká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 3 g
- Sodík 189 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 8 mg
- Draslík 858.9 mg
- Vláknina 27970.8 mg
- Vitamín A 27970.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do malého rendlíku si nalijeme cca 0,5 l vody, přidáme do ni koření a cibuli a necháme povařit.
-
2
V 1 l osolené vody si uvaříme očištěné brambory do měkka.
-
3
V mléce si rozkvedláme mouku, které následně přilijeme k bramborám. Odvar z koření si scedíme a přilijeme k bramborám. Polévku krátce povaříme a dle chuti ji nakonec okyselíme octem.