Hovězí na zelenině
Suroviny
- 40 g Cibule
- 200 g Hovězí libové
- 20 g Olej rostlinný
- 120 g Rajčata
- 60 g Petržel kořen
- 60 g Celer bulvový
- 60 g Mrkev kořen
- 300 ml Voda pitná
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Feferony
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 84 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 58 mg
- Draslík 805.4 mg
- Vláknina 7418 mg
- Vitamín A 7418 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a přidáme na silnější plátky nakrájené maso. Rychle osmažíme, osolíme, přidáme rajský protlak, pepř a bobkový list, podlijeme horkou vodou a dusíme.
-
2
Když je maso skoro měkké, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, pálivou papriku (feferonku) a utřený česnek.
-
3
Asi po 10 minutách přidáme na kolečka nakrájená rajčata a povaříme. Během vaření podle potřeby podléváme a na konci dochutíme citrónovou šťávou.