Texaská polévka z kukuřičné mouky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Hrozinky
  • 60 g Mouka kukuřičná
  • 4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 479 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 3.1 mg
  • Draslík 228 mg
  • Vláknina 5115 mg
  • Vitamín A 5115 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme 1 l vody, přidáme citronovou kůru a necháme vzkypět. Vmícháme kukuřičnou mouku a při nízké teplotě ji necháme asi 20 minut bobtnat.

  • 2

    Potom přidáme hrozinky, přilijeme mléko, med, osolíme, ochutíme citronovou šťávou a dobře promícháme.

  • 3

    Polévku ihned podáváme s čerstvým bílým chlebem nebo pečivem.

Komentáře k receptu