Arašídová srdce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 19 g
- Sodík 48 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 96.5 mg
- Draslík 45.5 mg
- Vláknina 2780 mg
- Vitamín A 2780 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo, mouku, cukr, špetku soli a umleté nesolené arašídy zpracujeme na hladké těsto, necháme v chladu asi 5 hodin.
-
2
Těsto vyválíme a vykrajujeme srdíčka celá a s otvorem, ve tvaru malého srdíčka.
-
3
Přendáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehanými žloutky se smetanou a pečeme v horké troubě.
-
4
Vychladlá srdíčka namažeme džemem, spojíme a pocukrujeme.