Placičky s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Hrášek
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 85 ml Vývar zeleninový
  • 300 ml Protlak rajčatový
  • 800 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.11 šálek Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 98 g
  • Sodík 485 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 8.9 mg
  • Draslík 641.1 mg
  • Vláknina 10806.3 mg
  • Vitamín A 10806.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si očistíme brambory a mrkev. Obě suroviny vaříme ve slané vodě doměkka. Brambory vaříme v 500 ml vody asi 15 minut, mrkev stačí vařit v 300 ml vody 7 minut. Vodu slijeme.

  • 2

    Než uvařená zelenina vychladne, připravíme omáčku. V menším kastrůlku vaříme na mírném ohni rajčatový protlak se zeleninovým vývarem. Do něj postupně vmícháme worcesterskou omáčku, nasekaný čerstvý koriandr, hořčici, hnědý cukr, chilli koření, sůl a pepř. Vše povaříme 15 minut a z ohně odstavíme.

  • 3

    Předem uvařené brambory a mrkev nastrouháme nahrubo do větší mísy.

  • 4

    Přidáme k nim nakrájené žampiony a cibuli. Dále prolisovaný česnek, kuličky hrášku, nastrouhaný parmezán, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme. Z takto vytvořené směsi tvarujeme co nejtenčí placičky.

  • 5

    Ty opékáme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.

  • 6

    Servírujeme s omáčkou.

Komentáře k receptu