Placičky s rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 450 g Brambory
- 50 g Žampiony čerstvé
- 30 g Hrášek
- 50 g Sýr Parmezán
- 85 ml Vývar zeleninový
- 300 ml Protlak rajčatový
- 800 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Cukr třtinový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.11 šálek Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 98 g
- Sodík 485 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 8.9 mg
- Draslík 641.1 mg
- Vláknina 10806.3 mg
- Vitamín A 10806.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si očistíme brambory a mrkev. Obě suroviny vaříme ve slané vodě doměkka. Brambory vaříme v 500 ml vody asi 15 minut, mrkev stačí vařit v 300 ml vody 7 minut. Vodu slijeme.
-
2
Než uvařená zelenina vychladne, připravíme omáčku. V menším kastrůlku vaříme na mírném ohni rajčatový protlak se zeleninovým vývarem. Do něj postupně vmícháme worcesterskou omáčku, nasekaný čerstvý koriandr, hořčici, hnědý cukr, chilli koření, sůl a pepř. Vše povaříme 15 minut a z ohně odstavíme.
-
3
Předem uvařené brambory a mrkev nastrouháme nahrubo do větší mísy.
-
4
Přidáme k nim nakrájené žampiony a cibuli. Dále prolisovaný česnek, kuličky hrášku, nastrouhaný parmezán, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme. Z takto vytvořené směsi tvarujeme co nejtenčí placičky.
-
5
Ty opékáme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.
-
6
Servírujeme s omáčkou.