Polévka bramborová pažitková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 82 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 4 g
- Sodík 172 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 78.4 mg
- Draslík 278 mg
- Vláknina 3320 mg
- Vitamín A 3320 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, uvaříme v osolené vodě do měkka a scedíme. Odvar si slijeme do jiné nádoby.
-
2
Brambory si rozmělníme na kaši, přidáme máslo, přilejeme polovinu mléka i odvar z brambor a zahřejeme k bodu varu.
-
3
Poté polévku odstavíme, přilijeme žloutek rozkvedlaný ve zbylém mléce a posypeme jemně nasekanou pažitkou.