Polévka bramborová pažitková

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Brambory
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 82 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 78.4 mg
  • Draslík 278 mg
  • Vláknina 3320 mg
  • Vitamín A 3320 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, uvaříme v osolené vodě do měkka a scedíme. Odvar si slijeme do jiné nádoby.

  • 2

    Brambory si rozmělníme na kaši, přidáme máslo, přilejeme polovinu mléka i odvar z brambor a zahřejeme k bodu varu.

  • 3

    Poté polévku odstavíme, přilijeme žloutek rozkvedlaný ve zbylém mléce a posypeme jemně nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu