Vaječná omeleta plněná zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 30 g Mrkev kořen
  • 30 g Celer bulvový
  • 30 g Petržel kořen
  • 12 g Sůl
  • 0.8 g Olej rostlinný
  • 400 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 2436 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 250.3 mg
  • Draslík 222.2 mg
  • Vláknina 2883 mg
  • Vitamín A 2883 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme a uvaříme v osolené vodě.

  • 2

    Rozšleháme každé vejce zvlášť s polovinou mléka, osolíme. Na oleji osmažíme polovinu cibulky, zalijeme vejcem a usmažíme omeletu. Druhou omeletu připravíme stejně.

  • 3

    Hotové omelety plníme dušenou zeleninou.

Komentáře k receptu