Kuřecí prsa s parmezánem, rajčaty a mozzarellou
Suroviny
- 60 g Sýr Parmezán
- 60 g Strouhanka
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 100 g Mozzarella
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 6 ks Kuřecí prsa
- 3 ks Lilek
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2.27 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 18 g
- Sodík 884 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 189.1 mg
- Draslík 1226.9 mg
- Vláknina 11189.8 mg
- Vitamín A 11189.8 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme 2 litry vody osolené lžičkou soli a vaříme v něm lilek podélně nakrájený na plátky 2 minuty, poté slijeme a necháme okapat. Rozpálíme gril a plátky lilku potřené zlehka lžící oleje na něm ogrilujeme 2 minuty z každé strany.
-
2
Vejce lehce našleháme s mlékem, obalíme v něm prsa a poté ve směsi strouhanky a parmezánu.
-
3
Smažíme na rozpálené pánvi s 2 lžícemi oleje 2 minuty z každé strany.
-
4
V hrnci na zbylém oleji zlehka osmažíme cibuli, přidáme rajčata, oregano, pepř a sůl. Vaříme 5 minut.
-
5
Směs přelijeme do zapékací misky a navrch položíme prsa, střídavě poklademe plátky lilku a mozzarelly a zasypeme zbylou strouhankou s parmezánem.
-
6
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 35 minut.