Sójový guláš s bramborem
Suroviny
- 200 g Cibule
- 100 g Sójové kostky
- 600 g Brambory
- 27 g Sůl
- 30 g Olej olivový extra panenský
- 2 kávová lžička Šalvěj sušená
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 0.5 kávová lžička Saturejka
- 6 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 12 g
- Sodík 4992 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1789.8 mg
- Vláknina 15575.7 mg
- Vitamín A 15575.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sójové kostky uvaříme a naložíme nejlépe 4 hodiny předem. Marinádu připravíme tak, že smícháme olivový olej se šalvějí, mletou paprikou, oreganem a saturejkou. Přidáme kostky a důkladně promícháme.
-
2
Najemno nakrájenou cibuli a utřený česnek zpěníme na olivovém oleji. Přidáme velkou lžíci mleté papriky a zamícháme. Přidáme kostky i s marinádou a dvě minuty restujeme.
-
3
Přidáme na kostičky nakrájené brambory, podlijeme vodou a přivedeme k varu. Okořeníme kmínem a majoránkou. Nezapomeneme osolit. Vaříme na mírném ohni 15 minut.
-
4
Solamyl si rozmícháme s vodou a vlijeme do guláše. Chvilku ještě vaříme, aby zhoustl. Ke konci vaření ochutíme sójovou omáčkou a utřeným česnekem.
-
5
Na talíři posypeme sekanou petrželkou.