Základní kuřecí polévka
Suroviny
- 1200 g Kuře
- 2500 ml Voda pitná
- 2 ks Cibule
- 2 ks Cuketa
- 6 ks Mrkev kořen
- 3 ks Celer řapíkatý
- 10 ks Šalvěj čerstvá
- 5 ks Tymián čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Rozmarýn čerstvý
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 39 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 925.7 mg
- Vláknina 28792 mg
- Vitamín A 28792 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře zbavíme kůže. Zeleninu a cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
Ve velkém hrnci osmahneme na olivovém oleji drcený česnek a cibuli, dokud lehce nezhnědnou. Přidáme mrkev, celer a cuketu a za stálého míchání restujeme dalších 5 minut.
-
3
Přidáme bylinky a necháme provonět.
-
4
Do hrnce vložíme celé kuře a zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené.
-
5
Podle chuti přidáme sůl a pepř. Přivedeme k varu. Pak plamen snížíme, přikryjeme a necháme hodinu povařit, dokud není kuře hotové.
-
6
Z polévky vyndáme kuřecí kosti a podáváme.