Jáhly s dušenou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Brokolice
  • 100 g Jáhly - loupané proso
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Pastinák
  • 550 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Ředkvička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 119 g
  • Sodík 430 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 348.1 mg
  • Vláknina 20209.5 mg
  • Vitamín A 20209.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jáhly nejdříve spaříme horkou vodou. Překlopíme do hrnce, přidáme vodu a přivedeme k varu.

  • 2

    Mrkev a pastiňák nakrájíme na kostičky, brokolici na menší růžičky. Přidáme k jáhlám. Okořeníme kmínem a bazalkou a osolíme. Pomalu dusíme 20 minut na mírném ohni. Občas důkladně ode dna promícháme vařečkou.

  • 3

    Nakonec omastíme olivovým olejem.

  • 4

    Hotové jídlo upravíme na talíře a zdobíme krájenou ředkvičkou.

Komentáře k receptu