Jáhly s dušenou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 119 g
- Sodík 430 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 348.1 mg
- Vláknina 20209.5 mg
- Vitamín A 20209.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jáhly nejdříve spaříme horkou vodou. Překlopíme do hrnce, přidáme vodu a přivedeme k varu.
-
2
Mrkev a pastiňák nakrájíme na kostičky, brokolici na menší růžičky. Přidáme k jáhlám. Okořeníme kmínem a bazalkou a osolíme. Pomalu dusíme 20 minut na mírném ohni. Občas důkladně ode dna promícháme vařečkou.
-
3
Nakonec omastíme olivovým olejem.
-
4
Hotové jídlo upravíme na talíře a zdobíme krájenou ředkvičkou.