Chilli omáčka
Suroviny
- 100 g Cukr krupice
- 100 ml Voda pitná
- 50 ml Ocet jablečný
- 0.25 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Bazalka
- 0.25 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Nové koření mleté
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Rajčata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 65 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 0 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 273 mg
- Vláknina 3101 mg
- Vitamín A 3101 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře vyzrálá rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme, rozkrojíme na půlky a vymačkáme semena. Rajčatovou dužninu pokrájíme na drobné kousky a dáme do kastrolu. Přimícháme cibuli nakrájenou nadrobno, papriku nakrájenou na drobné kostičky a utřený česnek.
-
2
V hrnku smícháme ocet s vodou, solí, drceným hořčičným semenem, mletým novým kořením, mletou sušenou bazalkou, mletou skořicí, pepřem. Přilijeme k rajčatům, přidáme cukr, promícháme a směs uvedeme do varu. Na mírném ohni necháme velmi pomalu vařit do kašovité hustoty (asi 120 minut). Občas promícháme, aby se směs nepřipálila.
-
3
Hotovou omáčku vlijeme do malých skleniček, uzavřeme a zavaříme ve vodní lázni při teplotě 80°C 30 minut.