Plody moře s nudlemi (fideua)
Suroviny
- 350 g Nudle rýžové
- 350 g Olihně
- 150 ml Víno bílé
- 300 ml Vývar rybí
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 3 ks Rajčata
- 12 ks Krevety tygří - loupané
- 18 ks Mušle slávky
- 18 ks Mušle srdcovky
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Šafrán
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 6489 kcal
- Sacharidy 342 g
- Tuky 168 g
- Sodík 15622 mg
- Bílkoviny 1246 g
- Uhlovodany 252 g
- Cholesterol 4613.9 mg
- Draslík 14978 mg
- Vláknina 7847.2 mg
- Vitamín A 7847.2 mg
- Vitamín B6 2.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 397.4 mg
- Vitamín E 26.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 180.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli za občasného míchání opékáme 5 minut do změknutí v hluboké pánvi s rozehřátým olejem, přidáme česnek a opékáme ještě půl minuty. Vmícháme šafrán, mletou papriku, rajčata a 2-3 minuty zahříváme, až se rajčata rozpadnou.
-
2
Do omáčky přidáme nudle, promícháme, zesílíme oheň, přilijeme víno a prudce povaříme. Vmícháme rybí vývar, olihně, krevety, srdcovky, slávky, zmírníme oheň a 10 minut dusíme, dokud se srdcovky a slávky neotevřou a olihně a krevety neprovaří. Dušením se nám téměř odpaří rybí vývar.
-
3
Nakonec vmícháme, sůl, pepř, petrželku, rozdělíme do nahřátých misek a ozdobené klínkem citronu servírujeme.