Vepřový bok jako kapsa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Koření Italia
  • 1 kg Vepřový bok
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1594 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 155 g
  • Sodík 441 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 448.3 mg
  • Draslík 1435.9 mg
  • Vláknina 5338 mg
  • Vitamín A 5338 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytého vepřového boku uprostřed vytvoříme nožem kapsu.

  • 2

    Vymažeme ji hořčicí.

  • 3

    Na másle osmahneme slaninu, žampiony a vejce a osolíme.

  • 4

    Přidáme nakrájenou červenou papriku, cibulku, italské koření a pepř.

  • 5

    Kapsu naplníme a uzavřeme jehlicí.

  • 6

    Dáme do pekáče kůží dolů, podlijeme a posypeme kmínem.

  • 7

    Pečeme a podléváme.

  • 8

    Maso otočíme a kůži pokrájíme na kostičky, aby se propekla.

Komentáře k receptu