Závitky z bílého zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Cibule
  • 160 g Rajčata
  • 50 g Rýže dušená
  • 1000 g Zelí hlávkové bílé
  • 400 g Maso mleté - mix
  • 6 g Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 588.7 mg
  • Vláknina 15208.8 mg
  • Vitamín A 15208.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 101.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mletého masa, vařené rýže, nasekané cibule a petržele, soli, pepře a nakrájených rajčat si připravíme dobře prohnětenou masovou nádivku.

  • 2

    Listy bílého zelí povaříme 3 minuty ve slané vodě.

  • 3

    Překládáme přes sebe 2 zelné listy, plníme nádivkou a pevně srolujeme do závitků. Ty naskládáme do pekáčku, podlijeme trochou vody, pokapeme máslem a dáme na 30 minut péct na 170°C.

Komentáře k receptu