Závitky z bílého zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 24 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 588.7 mg
- Vláknina 15208.8 mg
- Vitamín A 15208.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 101.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mletého masa, vařené rýže, nasekané cibule a petržele, soli, pepře a nakrájených rajčat si připravíme dobře prohnětenou masovou nádivku.
-
2
Listy bílého zelí povaříme 3 minuty ve slané vodě.
-
3
Překládáme přes sebe 2 zelné listy, plníme nádivkou a pevně srolujeme do závitků. Ty naskládáme do pekáčku, podlijeme trochou vody, pokapeme máslem a dáme na 30 minut péct na 170°C.