Pórková polévka s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mouka rýžová
  • 350 g Pórek
  • 10 g Libeček
  • 30 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
  • 100 g Rýže Basmati
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 156 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 179.9 mg
  • Vláknina 4504 mg
  • Vitamín A 4504 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme pórek, koriandr a libeček. Zalijeme vodou, přivedeme k varu, osolíme a vaříme 25 minut. Mezitím uvaříme rýži basmati, kterou použijeme jako zavářku. Polévku rozmixujeme. V průběhu mixování přidáme rýžovou mouku a sušený ovesný nápoj, aby se polévka zahustila. Takto rozmixovanou a zahuštěnou polévku vlijeme zpět do hrnce, přidáme vařenou rýži a ještě krátce povaříme. Nakonec polévku omastíme panenským olejem.

  • 2

    Na talíři polévku můžeme ozdobit slabými kroužky pórku.

Komentáře k receptu