Bylinková zálivka
Suroviny
- 250 ml Olej olivový
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
- 0.5 kávová lžička Víno madeira
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2232 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 249 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 62.1 mg
- Vláknina 770.5 mg
- Vitamín A 770.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej dáme do mixéru a dobře v něm rozmícháme všechny přísady kromě octa - sůl, mletý pepř, lžíci sušených nebo čerstvých drobně nasekaných bylinek dle chuti (tymián, rozmarýn, bazalka apod.), drobně pokrájenou zelenou petrželku nebo 1/2 lžičky sušené, utřené stroužky česneku, madeiru a cukr. Ke konci pomalu přilejem za stálého mixování ocet.