Brambory dušené se zeleninou a rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 22 g
- Sodík 602 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 1264.9 mg
- Vláknina 18575 mg
- Vitamín A 18575 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 95.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu a brambory oloupeme a nakrájíme na plátky nebo na kostičky.
-
2
Propláchnutou rýži podusíme v osolené vodě do poloměkka.
-
3
Do kastrolu vymazaného máslem střídavě vrstvíme brambory, zeleninu a rýži.
-
4
Postup opakujeme, jednotlivé vrstvy pokapeme rozpuštěným máslem a zalijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou doměkka.
-
5
Pokrm můžeme podávat s uzeninou nebo s pečeným masem.