Brambory dušené se zeleninou a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Rýže loupaná
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 0.5 ks Květák
  • 0.2 l Voda pitná
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 šálek Hrášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 602 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 1264.9 mg
  • Vláknina 18575 mg
  • Vitamín A 18575 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 95.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu a brambory oloupeme a nakrájíme na plátky nebo na kostičky.

  • 2

    Propláchnutou rýži podusíme v osolené vodě do poloměkka.

  • 3

    Do kastrolu vymazaného máslem střídavě vrstvíme brambory, zeleninu a rýži.

  • 4

    Postup opakujeme, jednotlivé vrstvy pokapeme rozpuštěným máslem a zalijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 5

    Pokrm můžeme podávat s uzeninou nebo s pečeným masem.

Komentáře k receptu