Bramborová polévka z telecích kostí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 13 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 110.7 mg
- Draslík 326.4 mg
- Vláknina 5865.2 mg
- Vitamín A 5865.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté telecí kosti zalijeme vodou a vaříme několik hodin.
-
2
Potom vývar scedíme, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu a oloupané, na poloviny rozkrájené brambory. Osolíme, okořeníme a vaříme doměkka.
-
3
Uvařené brambory vyjmeme a vymícháme s mlékem, máslem a žloutkem na kaši, kterou vložíme do polévky.
-
4
Polévku podáváme s kostičkami osmažené žemle, při podávání každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.