Bramborová polévka z telecích kostí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Telecí kosti
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 110.7 mg
  • Draslík 326.4 mg
  • Vláknina 5865.2 mg
  • Vitamín A 5865.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté telecí kosti zalijeme vodou a vaříme několik hodin.

  • 2

    Potom vývar scedíme, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu a oloupané, na poloviny rozkrájené brambory. Osolíme, okořeníme a vaříme doměkka.

  • 3

    Uvařené brambory vyjmeme a vymícháme s mlékem, máslem a žloutkem na kaši, kterou vložíme do polévky.

  • 4

    Polévku podáváme s kostičkami osmažené žemle, při podávání každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu