Bramborová polévka se zeleninou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 50 g Petržel kořen
  • 200 g Brambory
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 4 krajíc Veka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 ks Kapusta hlávková
  • 1 ks Polévkové kostky Vitana
  • 0.25 ks Květák
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 32.8 mg
  • Draslík 816.1 mg
  • Vláknina 10001.2 mg
  • Vitamín A 10001.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 130.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostky a chvíli podusíme na másle v hrnci. Zalijeme vodou, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a uvaříme doměkka.

  • 2

    Nakonec přidáme polévkovou kostku Vitana, sůl, koření a nasekanou petrželku. Vše chvíli povaříme.

  • 3

    Polévku podáváme s plátky opečené veky, které vložíme do talíře spolu s nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu