Bramborová polévka se zeleninou a sýrem
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 50 g Petržel kořen
- 200 g Brambory
- 80 g Máslo čerstvé
- 50 g Mrkev kořen
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 4 krajíc Veka
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 ks Kapusta hlávková
- 1 ks Polévkové kostky Vitana
- 0.25 ks Květák
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 49 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 32.8 mg
- Draslík 816.1 mg
- Vláknina 10001.2 mg
- Vitamín A 10001.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 130.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostky a chvíli podusíme na másle v hrnci. Zalijeme vodou, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a uvaříme doměkka.
-
2
Nakonec přidáme polévkovou kostku Vitana, sůl, koření a nasekanou petrželku. Vše chvíli povaříme.
-
3
Polévku podáváme s plátky opečené veky, které vložíme do talíře spolu s nastrouhaným sýrem.