Bezvaječné palačinky z pohankové mouky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 150 g Brokolice
  • 100 g Mouka pohanková
  • 150 g Mrkev kořen
  • 300 ml Voda pitná
  • 200 ml Mléko sójové
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.04 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 117 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 158 mg
  • Vláknina 5610 mg
  • Vitamín A 5610 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 268.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do teplého sojového mléka nasypeme pohankovou hladkou mouku a trochu soli. Vidličkou dobře rozmícháme a při pokojové teplotě necháme odstát asi 4 hodiny.

  • 2

    Jako náplň si připravíme dušenou zeleninu. Nejlépe mrkev a brokolici, ale je možno použít více druhů zeleniny podle chuti.

  • 3

    Zeleninu dusíme ve vodě asi jen 10 minut, aby zůstala jemně křupavá.

  • 4

    Pánvičku si vymažeme slunečnicovým olejem a rozpálíme. Odležené těsto naléváme na pánev rovnoměrně ve velmi tenké vrstvě. Osmažíme po obou stranách. Ještě teplé pokládáme na talíř a pomažeme troškou rajčatového protlaku. Palačinku naplníme dušenou zeleninou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu