Moravský guláš se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1294 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 65.5 mg
- Draslík 974 mg
- Vláknina 15314 mg
- Vitamín A 15314 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na kostky.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmažíme ji na tuku dorůžova a přidáme mletou papriku a kmín. V tomto základu opečeme maso.
-
3
Potom přidáme rajčatový protlak, sůl, zalijeme trochou vlažné vody a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podléváme podle potřeby teplou vodou.
-
4
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou a krátce osmahneme. Zalijeme vlažnou vodou, dobře promícháme a povaříme.
-
5
Do připravené šťávy přidáme brambory nakrájené na drobné kostky a očištěné hlávkové zelí, nakrájené na nudličky.
-
6
Nakonec vše podusíme, vložíme maso, podle chuti přisolíme a ještě povaříme.