Karbanátky v jogurtové omáčce
Suroviny
- 750 g Maso mleté - mix
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Rohlíky bílé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Jogurt bílý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 0.13 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 756 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 56 g
- Sodík 406 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 97.2 mg
- Draslík 511.7 mg
- Vláknina 2512.2 mg
- Vitamín A 2512.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji a odstavíme z plotny. Vmícháme mleté maso, nasekanou petrželku, v mléce navlhčený a vymačkaný rohlík, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a necháme asi 30 minut v chladničce.
-
2
Potom ze směsi tvarujeme menší karbanátky, které obalíme v hladké mouce a ve strouhance. Karbanátky opečeme po obou stranách na pánvi na oleji.
-
3
Zbylý olej po pečení zaprášíme trochou mouky, osmahneme ji a zalijeme jogurtem. Rozmícháme, případně zředíme vodou, a přidáme nasekaný kopr. Do omáčky vložíme karbanátky, zahřejeme ji k varu a za stálého míchání chvíli povaříme.