Dalmatské polpety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Hovězí maso přední
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Rajčatová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 377 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 201.8 mg
  • Draslík 840.7 mg
  • Vláknina 1626.8 mg
  • Vitamín A 1626.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hovězí maso umeleme a přidáme k němu oloupanou, nasekanou cibuli, česnek, petrželku, vmícháme vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Ze směsi vytvarujeme menší kuličky a každou obalíme v hrubé mouce.

  • 3

    Polpety po všech stranách opečeme na pánvi na rozehřátém sádle. Potom je v pánvi ve výpeku zalijeme rajčatovou šťávou a pod pokličkou dusíme asi 30 minut.

Komentáře k receptu