Kaše z rýže basmati
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 126 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 1 g
- Sodík 56 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 73.8 mg
- Vláknina 2379.7 mg
- Vitamín A 2379.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži basmati propláchneme vodou a dáme do hrnce. Přilejeme studenou vodu a dáme vařit. Jakmile dojde k varu, rýži ve vodě promícháme, aby se nepřilepila ke dnu, a na mírném ohni vaříme asi 12 minut. Přebytečnou vodu slijeme přes sítko.
-
2
Uvařenou rýži naředíme rýžovým mlékem tak, aby kaše měla požadovanou hustotu. Přidáme špetku skořice a ještě krátce povaříme.
-
3
Hotovou kaši servírujeme na talíři, kde ji ještě ozdobíme kompotovanými švestkami. Šťávu z kompotu můžeme použít k doslazení kaše. Máme-li švestkový kompot bez cukru, můžeme jídlo doporučit i diabetikům.