Kaše z rýže basmati

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Rýže Basmati
  • 100 g Kompot švestkový
  • 350 ml Voda pitná
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 dl Mléko rýžové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 126 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 73.8 mg
  • Vláknina 2379.7 mg
  • Vitamín A 2379.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži basmati propláchneme vodou a dáme do hrnce. Přilejeme studenou vodu a dáme vařit. Jakmile dojde k varu, rýži ve vodě promícháme, aby se nepřilepila ke dnu, a na mírném ohni vaříme asi 12 minut. Přebytečnou vodu slijeme přes sítko.

  • 2

    Uvařenou rýži naředíme rýžovým mlékem tak, aby kaše měla požadovanou hustotu. Přidáme špetku skořice a ještě krátce povaříme.

  • 3

    Hotovou kaši servírujeme na talíři, kde ji ještě ozdobíme kompotovanými švestkami. Šťávu z kompotu můžeme použít k doslazení kaše. Máme-li švestkový kompot bez cukru, můžeme jídlo doporučit i diabetikům.

Komentáře k receptu