Kaše z dýně

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 300 g Dýně
  • 300 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 1 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 1 polévková lžíce Zelenina kořenová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1162 mg
  • Vláknina 6947 mg
  • Vitamín A 6947 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni oloupeme a nakrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce, podlijeme vodou a dáme vařit. Přidáme špetku soli, půl lžičky mletého kmínu a jednu lžíci sušené kořenové zeleniny. Vaříme pod pokličkou asi 15 minut.

  • 2

    Uvařenou, změklou dýni rozmixujeme na kaši. Nemáme-li mixér, můžeme ji rozšťouchat podobně jako brambory. Je-li kaše příliš hustá, naředíme ji převařenou vodou.

  • 3

    Hotovou kaši servírujeme teplou a přímo na talíři ji můžeme dochutit sekanými oříšky.

Komentáře k receptu