Pikantní těstoviny s hřiby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 5 g
- Sodík 228 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 865.2 mg
- Vláknina 20964.1 mg
- Vitamín A 20964.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby dejte na 20 minut do teplé vody nasáknout, poté vymačkejte přebytečnou vodu, tu si schovejte, houby dejte stranou.
-
2
Bílou část pórku nakrájejte na tenká kolečka.
-
3
Do většího rozpáleného hrnce nalijte olej, nasypte pórek a smažte na středním ohni 5 minut za občasného míchání, přidejte houby, víno a minutu vařte, přilijte vývar a 6 lžic vody zbylé z namáčení hub.
-
4
Přisypte rozmražený hrášek, fazole, chilli koření, rozmarýn a sůl. Vařte 6 minut za občasného míchání.
-
5
Těstoviny uvařte v dostatečném množství osolené vody na skus, sceďte a přisypte do hrnce, promíchejte a podávejte.