Tuňákový salát s cherry rajčátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 18 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 57 mg
- Draslík 827.6 mg
- Vláknina 7750.5 mg
- Vitamín A 7750.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek a petrželku nakrájejte nadrobno, nasypte do mísy, smíchejte s citronovou kůrou a nechte uležet.
-
2
Na středně rozpálené pánvi osmažte tuňákové steaky zlehka potřené olejem z obou stran, 1 minutu z každé strany.
-
3
Do misky přidejte přepůlená rajčátka, rukolu, sůl a pepř. Zalijte olejem a balzamikovým octem.
-
4
Dobře promíchejte a rozdělte na dva talíře.
-
5
Tuňáka nakrájejte na plátky silné 1 cm, položte na salát, pokapejte zbylým dresinkem ze salátu a podávejte.