Kuřecí játra s čínským zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 12 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 375.4 mg
- Draslík 703.7 mg
- Vláknina 8685 mg
- Vitamín A 8685 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.4 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí játra zbavíme případného tuku a nakrájíme na malé kousky.
-
2
Používáme při tom plastovou destičku na krájení, která se snadněji
-
3
udržuje než prkénko.
-
4
Ve woku rozehřejeme olej a játra na něm za stálého míchání na silném ohni prudce opékáme 2-3 minuty.
-
5
Játra ochutíme nakrájenou chilli papričkou, prolisovaným česnekem a zázvorem a ještě zhruba minutu opékáme.
-
6
V misce smícháme kečup, sójovou omáčku a kukuřičný škrob.
-
7
Vzniklou řidší kaši použijeme později, nakrájíme čínské zelí nahrubo, nasypeme jej do woku a za stálého míchání opékáme, dokud nezačne vadnout.
-
8
Směs ve woku přelijeme odloženou kaší s kečupem a sójovou omáčkou a za stálého míchání přivedeme k varu. Šťáva se tak zahustí.
-
9
Předem uvařené nudle důkladně prohřejeme, rozdělíme do nahřátých misek, na ně upravíme kuřecí játra a čínským zelím a podáváme.