Bramborová polévka s jablkem a roketou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 14 g
- Sodík 865 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 1080.5 mg
- Vláknina 17321.3 mg
- Vitamín A 17321.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátém másle restujeme spolu s brambory červenou cibuli nakrájenou na čtvrtky. Asi po pěti minutách zalijeme předem připraveným kuřecím vývarem, okořeníme mletým pepřem a citrónovou štávou.
-
2
Když vývar začne vřít, přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená jablka.
-
3
Zmírníme oheň, přiklopíme hrnec a na mírném ohni vaříme dalších 15 minut. Důkladně omyjeme roketu a přidáme do hrnce.
-
4
Vše vaříme tak dlouho, dokud nejsou brambory měkké.
-
5
Polovinu polévky rozmixujeme a zbytek polévky touto rozmixovanou zeleninou zahustíme.
-
6
Polévku už jen okořeníme špetkou soli a barevného pepře.
-
7
Podáváme ozdobenou plátkem jablka a kouskem čerstvé rokety.