Svatební polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Hovězí maso přední
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 1000 ml Hovězí vývar základní
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1677 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 362.3 mg
  • Draslík 975.5 mg
  • Vláknina 2215 mg
  • Vitamín A 2215 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé množství vývaru rozmícháme s vejcem, citrónovou šťávou a moukou. Vzniklou směs vlijeme do vařícího vývaru a dobře rozmícháme.

  • 2

    Hovězí maso uvaříme v osolené vodě, poté slijeme a maso pokrájíme na menší kousky.

  • 3

    Hotovou polévku dosolíme dle chuti a zalijeme červenou paprikou zpěněnou na másle.

Komentáře k receptu