Kakaové perníčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cukr moučkový
  • 30 g Čokoláda hořká
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do perníku
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 56.5 mg
  • Draslík 49.8 mg
  • Vláknina 2675 mg
  • Vitamín A 2675 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jedno vejce, máslo a cukr utřeme do krému, přidáme med, strouhanou čokoládu a kakao.

  • 2

    Mouku smíchanou s práškem do perníku postupně vmícháme do směsi.

  • 3

    Z hladkého těsta vyválíme plát asi půl cm silný.

  • 4

    Vykrajujeme různé tvary perníčků, přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200°C.

  • 5

    Hotové ještě teplé potřeme rozšlehaným vejcem, vychladlé zdobíme bílkovou polevou nebo čokoládou.

  • 6

Komentáře k receptu