Vepřová panenka se švestkami a povidlovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 14 g
- Sodík 676 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 104 mg
- Draslík 1409 mg
- Vláknina 5364.8 mg
- Vitamín A 5364.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté vepřové panenky protkneme sušenými švestkami zbavenými pecek. Maso osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na pánvi na oleji po všech stranách. Panenky přendáme na pekáč a upečeme ve vyhřáté troubě doměkka.
-
2
Z cukru připravíme karamel, přilijeme víno a svaříme s povidly na hustší omáčku. Přidáme zbylé sušené švestky opečené na másle a dochutíme.
-
3
Upečené panenky podáváme přelité omáčkou.