Květák s černými olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Olivy černé
  • 40 g Protlak rajčatový
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 602 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 800.2 mg
  • Vláknina 13249.8 mg
  • Vitamín A 13249.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 125.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý květák rozebereme na růžičky, spaříme vroucí vodou a zprudka osmahneme na pánvi na oleji. Květák vyjmeme.

  • 2

    Ve stejné pánvi osmažíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, přilijeme vodu (asi 150ml) a citronovou šťávu a vložíme zpět květák. Zvolna vaříme doměkka.

  • 3

    Měkký květák vyjmeme, do pánve přidáme rajčatový protlak a krátce povaříme. Přidáme nakrájené olivy, nasekanou petrželku a ještě krátce povaříme.

  • 4

    Směs přelijeme přes růžičky květáku a podáváme.

Komentáře k receptu