Květák s černými olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 181 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 11 g
- Sodík 602 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 800.2 mg
- Vláknina 13249.8 mg
- Vitamín A 13249.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 125.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý květák rozebereme na růžičky, spaříme vroucí vodou a zprudka osmahneme na pánvi na oleji. Květák vyjmeme.
-
2
Ve stejné pánvi osmažíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, přilijeme vodu (asi 150ml) a citronovou šťávu a vložíme zpět květák. Zvolna vaříme doměkka.
-
3
Měkký květák vyjmeme, do pánve přidáme rajčatový protlak a krátce povaříme. Přidáme nakrájené olivy, nasekanou petrželku a ještě krátce povaříme.
-
4
Směs přelijeme přes růžičky květáku a podáváme.