Dušený tuňák po baskicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 700 g Brambory
  • 900 g Tuňák obecný
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 4 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.74 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 666 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 85.5 mg
  • Draslík 1674.2 mg
  • Vláknina 20783.8 mg
  • Vitamín A 20783.8 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.4 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli opékáme 8-10 minut za občasného míchání dozlatova v hrnci se silným dnem, ve kterém jsme rozehřáli 2 lžíce olivového oleje. Když cibule změkne a zezlátne, přidáme česnek, opékáme další minutu, přidáme rajčata a pod pokličkou zvolna dusíme do změknutí, asi půl hodiny.

  • 2

    Brambory a papriky smícháme a v hrnci je zalijeme vodou, přivedeme k varu, oheň zmírníme a vaříme zvolna 15 minut, až jsou brambory téměř měkké. Pak přidáme rajčatovou směs, tuňáka, sůl, pepř, přikryjeme pokličkou a zvolna 6-8 minut dusíme.

  • 3

    Rozehřejeme si na pánvi zbývající olej a opečeme na něm dozlatova po obou stranách krajíčky chleba, odsajeme z nich přebytečný tuk pomocí papírových utěrek.

  • 4

    Rozdělíme na talíře a s opečeným chlebem ihned servírujeme.

Komentáře k receptu