Kuřecí stehýnka po japonsku
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Kuřecí stehna
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Sherry brandy
- 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 28 g
- Sodík 352 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 166 mg
- Draslík 398.7 mg
- Vláknina 228.5 mg
- Vitamín A 228.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá kuřecí stehna vykostíme, osolíme a mírně opepříme. Obalíme je v hladké mouce, osmahneme na pánvi na oleji a vyjmeme.
-
2
Do výpeku přidáme cukr, sherry (nebo saké), sójovou omáčku, zázvor a vše krátce povaříme. Vložíme zpět opečená stehýnka a zvolna dusíme doměkka.