Jehněčí ragú s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí kýta
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Fazole bílé sterilované
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno červené
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 659 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 132 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 129.9 mg
  • Draslík 973.4 mg
  • Vláknina 10674.2 mg
  • Vitamín A 10674.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme česnek utřený se solí a omyté, na kostky nakrájené maso. Vše opečeme, zalijeme červeným vínem a necháme vyvařit. Potom přilijeme vodu a maso dusíme doměkka.

  • 2

    Nakonec přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev a celer, chvíli povaříme a podle chuti osolíme a opepříme, případně zahustíme.

  • 3

    Na másle podusíme jarní cibulku i s natí a okapané fazole. Směs podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu