Plněný vepřový bok na cibuli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1000 g Cibule
  • 1500 g Vepřový bok
  • 1000 g Zelí kysané
  • 50 g Povidla švestková
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1708 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 160 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 216 mg
  • Draslík 1264.8 mg
  • Vláknina 14725.8 mg
  • Vitamín A 14725.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, nařízneme do něj kapsu a naplníme ji vymačkaným, okořeněným zelím. Sepneme špejlí, bůček vložíme do pekáčku, mírně podlijeme a pečeme ve vyhřáté troubě téměř doměkka.

  • 2

    Potom maso vyjmeme a na tuku v pekáčku zprudka osmažíme oloupanou, nakrájenou cibuli. Bůček na povrchu nařízneme do mřížky a vložíme zpět do pekáčku.

  • 3

    Povidla rozmícháme s trochou vody a po zbytek pečení jimi potíráme povrch masa.

  • 4

    Plněný bůček podáváme studený i teplý.

Komentáře k receptu