Pivní guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 18 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 5.8 mg
- Draslík 127.7 mg
- Vláknina 2777.9 mg
- Vitamín A 2777.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a společně smažíme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule. Během míchání opepříme a okmínujeme. Pak podlijeme troškou vody a asi polovinou piva. Osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme pivo.
-
2
K měkkému masu přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, majoránku a povaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme rozmačkaný česnek, případně dosolíme.