Králičí soté

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Králičí maso
  • 500 g Brokolice
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 358 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 148.5 mg
  • Draslík 1619.7 mg
  • Vláknina 10405.2 mg
  • Vitamín A 10405.2 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 145.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na dílky a rozmělníme. Oloupanou cibuli najemno nakrájíme, očištěnou papriku nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V rozehřátém oleji opečeme omyté porce králíka.

  • 3

    Na másle zpěníme cibuli, přisypeme kari koření a krátce osmahneme. Přidáme rajčata, papriku, česnek utřený se solí, pepř a vše zalijeme vínem. Uvedeme do varu, vložíme porce králíka a dusíme pod pokličkou.

  • 4

    Očištěnou a omytou brokolici rozdělíme na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě a přidáme do hrnce s králičím masem. Společně ještě krátce podusíme a podáváme.

Komentáře k receptu