Cibulové maso zapečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 189 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 134.6 mg
  • Draslík 147 mg
  • Vláknina 3439.8 mg
  • Vitamín A 3439.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 77.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené hovězí maso necháme vychladnout ve vývaru a potom je nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme olejem, plátky masa osolíme, opepříme a ve vrstvách urovnáme do mísy.

  • 3

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky a necháme zesklovatět na pánvi na másle. Kroužky cibule rozložíme na maso a vše přelijeme smetanou smíchanou s nastrouhaným sýrem. Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut.

Komentáře k receptu