Holandský čekankový salát

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Majonéza
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Pomeranče
  • 4 ks Čekanka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 303 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 26.3 mg
  • Draslík 258.5 mg
  • Vláknina 7413 mg
  • Vitamín A 7413 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 6.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr a oloupané jablko s pomerančem nakrájíme na kostičky, očištěnou čekanku nakrájíme na nudličky. Vše vsypeme do salátové mísy.

  • 2

    Majonézu osolíme, osladíme a ochutíme citronovou šťávou. Nalijeme ji na připravený salát a podáváme.

Komentáře k receptu