Jehněčí žebírka s cibulovým pyré
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Protlak rajčatový
- 4 ks Cibule
- 4 ks Jehněčí žebírka
- 2 ks Jablka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 šálek Vývar z hovězích kostí
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 788 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 65 g
- Sodík 502 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 130.9 mg
- Draslík 791 mg
- Vláknina 7252.8 mg
- Vitamín A 7252.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a na polovině másla mírně osmahneme. Přidáme loupaná, na plátky nakrájená jablka zbavená jádřinců. Osolíme, podlijeme trochou vývaru a rozvaříme na pyré. Dochutíme rajčatovým protlakem, citronovou šťávou a cukrem.
-
2
Omytá, po okrajích naříznutá žebírka naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opékáme po obou stranách na rozehřátém oleji na pánvi.
-
3
Měkká žebírka upravíme na nahřáté talíře. Olej z pánve slijeme, přidáme zbylé máslo, podlijeme, osolíme a krátce povaříme. Na žebírka rozdělíme pyré a přelijeme vroucí šťávou.
-
4
Podáváme s opečenými bramborami.