Jablečný koláč s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 29 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 88 mg
- Draslík 227.2 mg
- Vláknina 3845.6 mg
- Vitamín A 3845.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
160g mandlí nakrájených na plátky zprudka opražíme na pánvi. Kulatou pečící formu vymažeme a dno i okraje vysypeme částí pražených madlí.
-
2
Máslo utřeme na pastu, zamícháme cukr, poté postupně přidáme vejce, mleté mandle a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
-
3
Troubu předehřejeme na 180C.
-
4
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nastrouháme nahrubo a vmícháme opatrně do těsta. Vlijeme do formy, posypeme zbytkem opražených mandlí a pečeme 40minut.
-
5
Hotový koláč necháme chvíli vychladnout a vyklopíme.