Jablečný koláč s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mandle mleté
  • 240 g Mandle plátky
  • 100 g Cukr krupice
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Jablka
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 88 mg
  • Draslík 227.2 mg
  • Vláknina 3845.6 mg
  • Vitamín A 3845.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    160g mandlí nakrájených na plátky zprudka opražíme na pánvi. Kulatou pečící formu vymažeme a dno i okraje vysypeme částí pražených madlí.

  • 2

    Máslo utřeme na pastu, zamícháme cukr, poté postupně přidáme vejce, mleté mandle a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 4

    Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nastrouháme nahrubo a vmícháme opatrně do těsta. Vlijeme do formy, posypeme zbytkem opražených mandlí a pečeme 40minut.

  • 5

    Hotový koláč necháme chvíli vychladnout a vyklopíme.

Komentáře k receptu