Jablka zapečená v rýžové kaši
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
- Sacharidy 120 g
- Tuky 26 g
- Sodík 103 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 112 g
- Cholesterol 178.2 mg
- Draslík 370.1 mg
- Vláknina 10350 mg
- Vitamín A 10350 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 168.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předvařenou rýži propláchneme, vsypeme do vařícího osoleného mléka a povaříme 10 minut. Přiklopíme pokličkou, necháme stát, až se mléko vsákne a rýže bude měkká.
-
2
Větší část másla, tvaroh, vejce a cukr utřeme do hladka. Přidáme rýžovou kaši, vanilkový cukr, promícháme a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy.
-
3
Do rýže vmáčkneme celá oloupaná a jádřinců zbavená jablka, naplněná marmeládou. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.