Mandlové muffinky s čokoládou
Suroviny
- 125 g Cukr krupice
- 125 g Máslo čerstvé
- 250 g Mandle mleté
- 100 g Čokoláda hořká
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vanilkový lusk
- 1 hrst Mandle
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 752 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 52 g
- Sodík 51 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 149 mg
- Draslík 521.7 mg
- Vláknina 11758.5 mg
- Vitamín A 11758.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 12.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr s máslem utřeme do pěny a postupně vmícháme vejce. Vydlabanou dřeň z vanilkového lusku smícháme s moukou a kypřicím práškem. Spolu s mletými mandlemi i citronovou kůrou jemně vmícháme do žloutkové směsi a vypracujeme hladké těsto.
-
2
Těstem naplníme papírové košíčky, urovnáme je na plech, pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 20 minut. Po upečení necháme muffinky vychladnout na mřížce.
-
3
Čokoládu nalámeme, v horké vodní lázni rozpustíme, přimícháme mandlový likér a pomocí cukrářského sáčku ozdobíme každou muffinku čokoládovými paprsky. Doprostřed ještě vmáčkneme celou mandli.