Plzeňská vepřová krkovička

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sádlo škvařené
  • 60 g Chléb konzumní
  • 600 g Vepřová krkovička
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 638 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 151 mg
  • Draslík 570.3 mg
  • Vláknina 1257.3 mg
  • Vitamín A 1257.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém sádle. Přidáme omyté, na hranolky nakrájené maso, osolíme, okmínujeme a opepříme. Poté maso zprudka opečeme po všech stranách, podlijeme horkým vývarem a dusíme.

  • 2

    Tvrdší chléb namočíme do piva a přes síto prolisujeme k masu. Dále dusíme, podle potřeby přilijeme vývar.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu