Plzeňská vepřová krkovička
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 46 g
- Sodík 638 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 151 mg
- Draslík 570.3 mg
- Vláknina 1257.3 mg
- Vitamín A 1257.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém sádle. Přidáme omyté, na hranolky nakrájené maso, osolíme, okmínujeme a opepříme. Poté maso zprudka opečeme po všech stranách, podlijeme horkým vývarem a dusíme.
-
2
Tvrdší chléb namočíme do piva a přes síto prolisujeme k masu. Dále dusíme, podle potřeby přilijeme vývar.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami.