Hrášek zapečený s uzeninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Salám jemný
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 945 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 189.5 mg
  • Draslík 214.9 mg
  • Vláknina 6600 mg
  • Vitamín A 6600 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle osmahneme na nudličky pokrájený salám, přidáme okapaný hrášek a podle chuti osolíme. Promícháme, chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě, poté směs zalijeme vejci, rozkvedlanými v mléce, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme dále, až se sýr na povrchu začne roztékat.

  • 2

    Podáváme s opečenými bramborami nebo s chlebem.

Komentáře k receptu