Orientální řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 100 ml Jogurt bílý
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Paprika sterilovaná
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 1 špetka Sůl
  • 0.1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1352 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 104.1 mg
  • Draslík 679.2 mg
  • Vláknina 2482.1 mg
  • Vitamín A 2482.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme a po okrajích nařízneme.

  • 2

    Jogurt smícháme s mletou pálivou paprikou, nasekanou sterilovanou paprikou, pepřem, hřebíčkem a solí. Směsí potřeme řízky po obou stranách a necháme je několik hodin v chladničce odležet.

  • 3

    Do rozehřátého oleje vložíme bobkový list, skořici, promícháme a přidáme připravené řízky. Po obou stranách je zrpudka opečeme.

  • 4

    Podáváme s dušenou rýží a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu